RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trapper opp kampen mot al-Qaida

Washington (NTB-Reuters-AFP): USA vil trappe opp innsatsen i Afghanistan og setter alt inn på å bekjempe al-Qaida-nettverket.

- Det er et klart, konsist og oppnåelig mål. Og det målet er å ødelegge og bekjempe al-Qaida i tilfluktsstedene i Afghanistan og Pakistan, sier en amerikansk tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt.

Representanter for president Barack Obamas regjering holdt torsdag en orientering for media i forkant av at USAs nye Afghanistan-strategi offisielt legges fram fredag.

Opptrappingen vil koste amerikanske skattebetalere milliarder av dollar. Samtidig håper Obama at afghanske styrker etter hvert skal kunne overta flere av oppgavene i Afghanistan. For å få fortgang i den prosessen, skal 4.000 nye amerikanske soldater sendes til landet for å gi opplæring til den afghanske hæren.

- For første gang så nærmer vi oss dette problemet som to land - Afghanistan og Pakistan - men som én utfordring og én arena for vårt diplomati og vår innsats for gjenoppbygging, sa en av tjenestemennene under møtet med pressen i Washington. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere