Siste nytt: Fant overlevelsesdrakten i båten.

- Vi har funnet redningsvest og en overlevingsdrakt om bord i seilbåten. Vi vet at han også har en regattadrakt, altså en kjeledress med flyteelementer, den fant vi ikke. Vi vet ikke nøyaktig hva slags utstyr som var om bord i båten, sier Andreas Bull ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Tidens Krav.

Aksjonen ble igangsatt etter at seilbåten ble funnet tom mandag ettermiddag, med mann over bord-knappen utløst 16 timer tidligere.

- I øyeblikket er kystvaktskipet Njord og redningnsskøyta Askerbæringen i området. Redningsskøyta Erik Bye avsluttet og gikk inn for å hvile klokka 01.45 i natt, men kommer ut igjen senere. Det forteller vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Tidens Krav.

Klokka 9.30 melder redningsskøyta «Erik Bye» at den er ute å leter igjen, sammen med redningsskøyta «Askerbæringen». De starter også dykking i området hvor mann over bord-knappen ble utløst.

Det letes nå både fra lufta og fra sjøen. Både et Sea King-helikopter og to småfly deltar i søket etter 22-åringen.

Røde Kors med to båter

Hun forteller videre at når det lysner, vil det bli satt inn mannskaper for å søke gjennom hele bebyggelsen på Grip, dit mannen etter planen skulle.

Politiet var på Grip med to mann sent mandag kveld, men søket var da resultatløst.

Tirsdag skal mannskaper fra Røde Kors delta, og denne delen av aksjonen er det politiet som koordinerer.

Ifølge operasjonsleder Jan Helge Kjøl ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, vil mannskaper bli purret i sju-åtte-tida. Det er da snakk om to Røde Kors-båter, henholdsvis fra Kristiansund og Tingvoll.

Flytedress

I tillegg til kystvakten og redningsskøyta, får alle andre båter i området oppfordring gjennom Florø radio hver annen time.

- Veldig mange var med og søkte i går, forteller Øversveen, som legger til at man nå også skal konsentrere seg om holmer og skjær rundt Grip,

Ifølge Øversveen ved Hovedredningssentralen, tror man at den savnede mannen hadde flytedress på seg da han antas å være falt over bord.

- Han pleide å ha på det, bekrefter hun.

Les flere saker i Tidens Krav