RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Traust og til tider trivelig

Sist oppdatert:
Denne filmen er skrytt opp i skyene som en av Norges beste filmer noensinne. Det stemmer ikke, men en trivelig stund foran TV-skjermen det er det.

Salmer fra kjøkkenet er regissert av Bent Hamer som også laget Eggs. Det betyr at du har sett mye av underfundigheten i filmen fra før. Samtidig betyr det at filmen er litt annerledes enn det du vanligvis ser.

Historien følger en gjeng svenske "kjøkkenforskere" som skal finne ut hvordan norske enslige menn oppfører seg inne på sitt eget kjøkken. De observeres ved at en observatør sitter inne på kjøkkenet til disse enslige mannfolka og noterer hvordan de går rundt på kjøkkenet. Reglene er også klare - de skal kun observere og ikke ha noen interaksjon med de som er inne på kjøkkenet.

Det skjærer seg selvfølgelig, og du får en god stilstudie i forskjellen på nordmenn og svensker og et innblikk i en verden bestående av menn, og kun menn.

I ny og ne humrer du også, og du hygger deg gjennom de en og en halv timene. Dessverre mangler filmen likevel litt på å være genial, den er kanskje ikke kjedelig - men i hvert fall ikke gjennomført underholdene hele tiden.

Gode rolleprestasjoner av Reine Brynolfsso, Bjørn Floberg og Sverre Anker Ousdal gjør sitt til at filmen er svært severdig, men ingen klassiker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere