Travhesteier frifunnet for voldtekt

Skien (NTB): En 42 år gammel travhesteier fra Grenland ble i Agder tingrett torsdag frifunnet for å ha voldtatt en 28 år gammel stalljente for tre og et halvt år siden.

Mannen ble anmeldt i november 2010, og to år senere ble det tatt ut tiltale. Nedre Telemark tingrett dømte mannen til tre år og ti måneders fengsel. Torsdag ble skyldspørsmålet i ankesaken avgjort, og mannen ble frikjent, skriver Telemarksavisa.

- Han er lettet. Dette har vært en voldsom belastning gjennom tre og et halvt år, sier mannens forsvarer Morten Wexels til NRK torsdag kveld.

Selv om juryen har sagt sitt, kommer den endelig dommen først fredag. Da skal retten også ta stilling til om mannen må betale erstatning til kvinnen som anmeldte ham. Fordi bevisbyrden er lavere i erstatningssaker enn i straffesaker, kan mannen bli dømt til å betale, selv om han er frikjent.

- Det stilles veldig strenge krav til beviser når det gjelder straff, mens det ikke kreves fullt så mye beviser ved oppreisning. Min klient har uansett nektet for å ha noe med dette å gjøre hele tiden, sier Wexels. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.