RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Travprofil siktet for to voldtekter

Sist oppdatert:
Skal ha bundet voldtektsoffer.

Etter det TA erfarer, skal den unge kvinnen som travprofilen skal ha voldtatt denne uken, forklart at hun ble bundet i forkant av voldtekten.

Politiet ønsker ikke å bekrefte disse opplysningene som TA har fra flere uavhengige kilder i og utenfor travmiljøet.

Travprofilen som er i 30-årene, ble pågrepet av politiet i sitt eget hjem i Grenland onsdag.

Etter det TA erfarer, skal den siste voldtekten ha skjedd tirsdag denne uken i mannens eget hjem. Politiet gikk til pågripelse av mannen etter at den unge jenta tok kontakt onsdag kveld.

- Den siktede har sittet i avhør i kveld, og han erkjenner ikke straffskyld for det han er siktet for, sa politiadvokat Torunn Fossli Sæthre i går.

Travprofilen eier og trener en av Norges beste travhester.

Var anmeldt fra før

Ifølge politiadvokaten ble travprofilen voldtektsanmeldt av en annen kvinne tidligere i høst. Denne anmeldelsen kjente travprofilen til, og han har vært i politiavhør i forbindelse med denne saken.

- Han er siktet for voldtekt mot to forskjellige fornærmede i løpet av de siste seks månedene. Siktelsen har en strafferamme på minimum tre års fengsel, sier Fossli Sæthre.

Etter det TA kjenner kan begge kvinnene knyttes til travmiljøet og begge skal kjenne den siktede mannen fra før. Ifølge politiadvokaten skal ingen av kvinnene ha jobbet for den siktede mannen.

- Dette dreier seg ikke om såkalte overfallsvoldtekter, legger hun til.

Den siktede skal ha vært samarbeidsvillig under politiavhørene torsdag kveld.

Suksessrik

Travprofilen beskrives som suksessrik og hestene han har jobbet med har kjørt inn store penger.

Fungerende generalsekretær i Det Norske Travselskap, Odd H. Johansen sa til Trav og Galloppnytt torsdag at saken slo ned som en bombe i travmiljøet.

- Saken slo ned som en bombe for oss i DNT i kveld. Vi kjenner ikke detaljene og vil avvente politiets etterforskning i saken. Uansett er dette allerede en sak som er svært ødeleggende for norsk travsports omdømme og anseelse, sa Johansen.

Flere aviser omtalte den siktede mannen som travtrener torsdag. Dette skal etter det TA erfarer ikke medføre riktighet. Travprofilen har ikke travtrenerlisens.

Vil lukke dørene

Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre har begjært lukkede dører under varetektsfengslingen av travprofilen i Nedre Telemark tingrett fredag.

Politiet ønsker å fengsle den siktede mannen i 30-årene i to uker.

Bakgrunnen for dette er at politiet mener at det foreligger bevisforspillelsesfare.

Advokat Morten N. Wexels forsvarer travprofilen og ville torsdag kveld ikke kommentere saken utover at hans klient ikke erkjente straffskyld.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere