RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre alvorlig skadd i jordskjelv i California

STERKT: En bil er ødelagt av fallende murstein i Napa etter jordskjelvet søndag. Skjelvet hadde en styrke på 6. Foto: Stephen Lam / Reuters / NTB scanpix
STERKT: En bil er ødelagt av fallende murstein i Napa etter jordskjelvet søndag. Skjelvet hadde en styrke på 6. Foto: Stephen Lam / Reuters / NTB scanpix Foto: Stephen Lam
Sist oppdatert:
Erklært unntakstilstand.

87 mennesker ble skadd i det kraftige jordskjelvet som søndag rammet California, for tre av dem er tilstanden kritisk. Delstatens guvernør Chris Brown erklærte søndag unntakstilstand etter skjelvet.

Skjelvet er ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret U.S. Geological Survey (USGS) det kraftigste som har rammet området siden 1989.

De fleste av de skadde har kutt og skrammer. Blant dem som fikk mer alvorlige skader er ei lita jente som ble skadd da en peis kollapset, melder CNN. Ingen er så langt meldt omkommet.

Branner
Jordskjelvet hadde en styrke (magnitude) på 6 og hadde sitt episenter om lag 6 kilometer nordvest for byen American Canyon nord i delstaten.

Flere tusen mennesker mistet strømmen da skjelvet rammet, og ifølge CNN brøt det ut minst seks større branner. Flere av de flyttbare modulhusene som preger områder av delstaten var blant dem som ble rammet. Vannledninger ble ødelagt minst 30 steder, og flere veier i fylkene Napa og Sonoma fikk skader. Napa High School er midlertidig blitt omgjort til et senter for dem som ikke har husly etter skjelvet.

Etterskjelv
Jordskjelvet rammet klokken 3.20 om natten, lokal tid, og folk ble vekket av rystelsene så langt unna som San Francisco, melder Reuters.

Jessica Turner fra USGS opplyser til radiostasjonen KCBS at etterskjelv med en styrke på opptil 5 er sannsynlig i løpet av uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere