*Nettavisen* Nyheter.

Tre abborer, en mort og to pistoler

Foto: Privat (Glåmdalen)

Det ble den noe uvanlige fangsten da Joakim Halvorsrud (8) og Vetle Roås (6) var på fisketur torsdag kveld

09.07.11 18:02

Gutta var med Terje Halvorsrud på fisketur, nærmere bestemt i Vrangselva rett nord for Magnor sentrum på et sted som på folkemunne kalles «Steffenlars».

Fiskebettet var heller dårlig og gutta bestemte seg for at de i stedet skulle utforske elvebredden i området for å se hva den måtte skjule.

- Ikke lenge etter kommer gutta og roper at jeg må bli med for å se på hva de har funnet, forteller Terje, til Glåmdalen.

Litt ute i vannet, delvis gjemt under noen steiner lå det to atskilte pistoler.

- Delene lå vel spredt i en radius av 2–3 meter, forteller Terje.

Dro til politiet
- Vi må vel til politiet i morgen nå da, var det første gutta sa etter funnet.

Slik ble det. I går formiddag troppet to lovlydige unge herremenn opp på lensmannskontoret på Skotterud og leverte funnet de hadde gjort.

Der fikk de ikke fullrost gutta for at de hadde tatt turen til politiet. Akkurat slik en skal gjøre ved slike funn.

De to pistolene, som virker til å ha vært funksjonelle før de havnet i elva, kan ikke ha ligget der i altfor langt tid ut fra hvor mye rust som er på dem. Samtidig hadde rusten tatt dem såpass at de ikke var funksjonelle slik de ble funnet.

- Hjemme er jeg streng på å fortelle at våpen ikke er noe leketøy. Hadde disse vært funksjonelle og havnet i feil hender kunne det jo gått galt, sier Terje.

Derfor var det nok ikke noe rart at gutta med en gang mente at dette var noe de måtte gå til politiet med.

Begge pistolene ser ut til å være nummererte. Den ene bærer Sagm og det står 1935 på den. Den andre kan ligne på pistoltypen som kalles Walther, og har årstallet 1945 på seg.

Forsøke å spore dem
På lensmannskontoret begynte spekulasjonene å gå på hvor de to pistolene kunne stamme fra. Hadde det vært våpen som er brukt i kriminell virksomhet, skulle nummereringen på pistolene normalt sett vært filt bort, ble det antydet.

- Vi må jo forsøke å få tydet numrene på pistolene for å se om vi kan spore dem tilbake til en eier, sier politibetjent Morten Kjæraas, som tok imot guttene på lensmannskontoret.

Jakten på eieren, dersom en slik finnes, er med andre ord i gang.

Les flere saker hos Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.