*Nettavisen* Nyheter.

Tre alvorlig tilfeller av H1N1 i Norge

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Tre personer ligger i respirator ved norske sykehus. Helseministeren varsler stor bølge smittede.

24.07.09 16:14

Samtlige tre som er smittet ligger i respirator, orienterte Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen under en pressekonferanse som pågår i Helsedirektoratets lokaler.

Aftenposten.no bringer nyheten.

Ifølge helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen er det kun spørsmål om dager eller uker før vi vil få en stor bølge av antall smittede.

Mangedoblet
Så langt er det registrert 197 tilfeller av H1N1-viruset, den såkalte svineinfluensaen, i Norge.

Det betyr at antallet bekreftede tilfeller er firedoblet på én måned.

I følge statistikk fra Folkehelseinstituttet var det registrert 30 tilfeller av H1N1-viruset i Norge i juni. Nå er som sagt tallet oppe i nær 200.

Bare begynnelsen
Og fredag kom meldingen mange nordmenn har fryktet. På en pressekonferanse om influensaen sa helseminister Bjarne Hakon Hansen at det bare er spørsmål om dager og uker før vi får en bølge av smittede personer her til lands.

Helsemyndighetene åpner en landsdekkende publikumstelefon 3. august. Telefonnummeret er 815 55 015.

I tillegg til kvinnen (22) som ligger i respirator i ved St. Olavs i Trondheim, kunngjorde Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen at dette er tilfelle også på Sørlandet og på Vestlandet. Hun lider av en kronisk sykdom, og behandles dessuten for en lungebetennelse. Tilstanden hennes er ikke forbedret fredag.

En 22 år gammel mann ble innlagt på Haugesund sykehus forrige helg, og ligger i respirator på andre døgnet. Han ble trolig smittet i utlandet, og fikk influensasymptomer etter et opphold i Tsjekkia, skriver Bt.no.

I tillegg ligger altså en tredje person i respirator ved et sykehus i tidligere Helse Sør.

Annonsebilag