Gå til sidens hovedinnhold

Tre antatt omkommet i snøskred på Senja

Skaland/Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen): Redningsaksjonen ble tirsdag kveld avblåst etter skredet som gikk på Senja i Troms. En hjelm og en snøscooter er funnet, mens tre menn antas å ligge begravd i snømassene.

På en pressekonferanse ved 21-tiden tirsdag kveld opplyste politimester Ole Bredrup Sæverud i Troms at det var gått så lang tid at de nå regner det som et søk etter omkomne, melder Nordlys.

Store redningsmannskaper søkte i området utover ettermiddagen og kvelden, men sent tirsdag kveld ble de trukket ut grunnet stor snøskredfare. Onsdag morgen vil de vurdere forholdene på nytt.

- Vi har godt med ressurser vi kan sette inn. Men på grunn av sikkerheten har det vært begrenset hvor mange vi har turt å sette inn i selve skredområdet. Snøværet gjør det også vanskelig å søke fra lufta, så vi har ikke fått søkt gjennom hele området på overflaten heller, sier Sæverud til NTB.

De tre antatt omkomne er alle menn i 30-årene. Ved 21-tiden opplyste politiet at de hadde funnet en hjelm og en av scooterne.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar