RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre års fengsel for 14 år med mishandling

Fredrikstad (NTB): En 49 år gammel mann er i Fredrikstad tingrett dømt til tre års fengsel for å ha mishandlet sin sønn i 14 år og for vold mot sin kone.

Et halvt år av straffen er gjort betinget. I tillegg har Fredrikstad tingrett dømt ham til å betale sønnen nærmere 370.000 kroner i erstatning og 100.000 kroner i oppreisning både til sønnen og til ektefellen, melder NRK.

Ansatte på skolen slo alarm da 49-åringens sønn begynte der. Etter at skolen sendte bekymringsmeldinger til barnevernet, ble gutten akuttplassert da han var 16 år gammel. Da hadde han vært mishandlet i 14 år, fra han var to år gammel, ifølge tiltalen.

Gutten har fortalt om en rekke tilfeller av fysisk vold, trusler og skjellsord. Guttens foreldre benektet først at sønnen ble mishandlet i hjemmet, men etter at moren flyttet fra faren har hun bekreftet sønnens forklaringer.

Ifølge dommen var 49-åringen voldelig mot ektefellen sin gjennom en 20 år lang periode. I retten kom det fram at hun i et tilfelle ble slått med knyttet neve slik at hun spontanaborterte.

49-åringen erkjente ikke straffskyld da saken startet. Hans forsvarer la ned påstand om frifinnelse. Aktor ba om tre års fengsel, i tråd med dommernes konklusjon. 49-åringen har to uker på seg til å bestemme om han vil anke dommen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere