Tre års fengsel for drapsforsøk i Oslo

Oslo (NTB): En 24-årig mann er dømt til fengsel i tre år for drapsforsøk med kniv. Episoden fant sted ved en bowlinghall i Oslo under en krangel i det vietnamesiske miljøet.

Dommen fra Oslo tingrett er i tråd med aktors påstand. I retten erkjente den tiltalte langt på vei de faktiske forhold i saken, men nektet straffskyld for drapsforsøk.

Foranledningen for knivstikkingen var ifølge forklaringene i retten en krangel inne i bowlinghallen, hvorpå partene skal ha gått utenfor for å «snakke ferdig». Ifølge dommen fikk den tiltalte et slag i tinningen og svarte med å stikke den andre mannen i magen med en kniv han hadde funnet tidligere på kvelden.

Skadene ble betegnet som mulig livstruende, og uten behandling ville de kunne ført til døden. Som følge av knivstikket har den skadde mannen måttet fjerne milten.

Knivstikkingen fant sted i 2008, men saken har ikke kommet opp for retten før nå fordi den tiltalte - som er vietnamesisk statsborger - reiste til hjemlandet da han ble løslatt fra varetekt. Han ble pågrepet på Kastrup flyplass i Danmark i sommer og ble utlevert til Norge.

Dommen fra Oslo tingrett er ikke enstemming, ettersom den ene meddommeren ikke mener det kan bevises at 24-åringen forsøkte å drepe. Den tiltalte må betale 80.000 kroner i oppreisning til mannen som ble knivstukket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.