Gå til sidens hovedinnhold

Tre års fengsel for underslag av 13 millioner

Oslo (NTB): En 59 år gammel kvinne som jobbet som inkassosjef i en bank, er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for underslag av over 13 millioner kroner over ti år.

Kvinnen ble ansatt i den aktuelle bankens Oslo-kontor på slutten av 1980-tallet for å rydde opp etter flere år med utlånsfest. Men etter hvert så kvinnen, som var soussjef for inkasso- og misligholdsavdelingen, sitt snitt til å rydde unna litt penger til seg selv også, ifølge Aftenposten.

I perioden 2001 til 2010 foretok hun 260 transaksjoner som til sammen kom opp i 13,67 millioner kroner. Oslo tingrett ga henne en firedels tilståelsesrabatt, men 59-åringen må likevel sone i tre år. Kvinnen har godtatt dommen.

Ifølge dommen samarbeidet soussjefen med en bankkunde fra Asker for å muliggjøre underslaget. De lurte rapporteringssystemet ved å sette inn summer tilsvarende andre kunders innskudd, for så å ta ut beløpet etter rapporteringen.

Kvinnen tilsto da hun våren 2010 ble konfrontert med bankens revisjonsrapporter. Det meste av verdiene kunne tilbakeføres etter salg av kvinnens leilighet for 10 millioner kroner.

Etter annet salg har kvinnen også overført resten av summen til arbeidsgiveren, men banken venter fortsatt på å få dekket utgifter til revisor, advokat og rentetap. (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser