RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre asylsøkere stjal over hele Sør-Norge

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
På to måneder begikk tre georgiske asylsøkere grove tyverier i butikker i minst 14 byer i Norge.

Da gruppen kom til Elkjøp i Molde ble de tre – to menn og en kvinne – pågrepet. De er mistenkt for over 14 grove tyverier, knapt fire måneder etter at de kom til Norge for å søke asyl, skriver Aftenposten ifølge NTB.

Expert-, Lefdal-, og Elkjøp-forretninger over hele landet har fått besøk av gruppen, som spesialiserte seg på bærbare PC-er, nettbrett, mobiler og kosmetikk.

- Saken er nå overført til Sør-Trøndelag politidistrikt, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Marie Vikaune i politiet i Sør-Trøndelag.

Gruppen var opprinnelig på fire, men en mann ble arrestert i Oslo i juli.

Reiseruten viser hvordan de kriminelle asylsøkerne utnyttet svakhetene i det norske politiet, som er delt opp i 27 politidistrikter. Hvert av tyveriene dreide seg om relativt små verdier. Ved å forflytte seg fra distrikt til distrikt, økte mulighetene for å gå under politiets radar.

Norsk politi fører ikke statistikk over hvor mange av dem de pågriper som er asylsøkere. Men i det politikilder selv beskriver som et konservativt anslag, regner de med at rundt 1 prosent av personene som årlig søker asyl i Norge er organisert i kriminelle nettverk. I fjor kom det nesten 10.000 asylsøkere til Norge. Dette tallet er ventet å øke noe i år.

Til og med 31. juli i år har Utlendingsdirektoratet behandlet 51 asylsøknader fra personer fra Georgia. Ingen har fått opphold i Norge. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere