RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av 10 tror på bedre økonomi

Sist oppdatert:
Tre av ti nordmenn tror at de vil få en enda romsligere økonomi neste år
Bare én av ti tror de må stramme inn framover. Det viser en undersøkelse utført av Storebrand og MMI, skriver Aftenposten.

Nye rentekutt og høye lønnstillegg i fjor gjør nordmenn til optimister. Ifølge meningsmålingen tror seks av ti at de vil ha omtrent like god råd neste år som i år, samtidig som mange tror på fortsatte problemer for norsk økonomi.

Over en tredel mener at den økonomiske situasjonen i Norge vil bli noe eller vesentlig forverret de neste 12 månedene. Like mange tror på ti litt magrere år fremover.

Preben Naustdal, som er senior finansiell rådgiver i Storebrand, synes undersøkelsen tyder på at mange har et noe urealistisk syn på sin fremtidige personlige økonomi.

–Det som skjer med din private økonomi og det som skjer i Norge, henger nøye sammen. Det må gjerne en hendelse til, enten i privatøkonomien, eller at noen i vennekretsen for eksempel mister jobben, før folk tenker at de er modne for å begynne å spare, sier han til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere