RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av 30.000 har reagert alvorlig på HPV-vaksine

Oslo (NTB): HPV-vaksinen er trygg, fastslår Statens legemiddelverk etter at nær 30.000 doser er satt i Norge. Av 113 mulige tilfeller av bivirkninger førte tre til innleggelse på sykehus.

Med andre ord: Ved 1 av 200 vaksinedoser er det blitt rapportert om milde bivirkninger, og ved 1 av 10.000 vaksinedoser er det blitt rapportert om alvorlige bivirkninger, ifølge Legemiddelverket.

De tre alvorlige bivirkningene som er rapportert ved bruk av HPV-vaksinen Gardasil, er tilfeller der jentene ble lagt inn på sykehus på grunn av besvimelse, kramper eller allergiske reaksjoner.

De innrapporterte bivirkningene er ifølge overlege Sveinung Sørbye ved avdeling for klinisk patologi ved Universitetssykehuset Nord-Norge som forventet. Omfanget gir ingen grunn til å endre myndighetenes råd til unge jenter om å ta vaksinen som gis forebyggende mot livmorhalskreft, sier han.

HPV-vaksine tilbys alle jenter i 7. klasse fra og med inneværende skoleår. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere