*Nettavisen* Nyheter.

Tre av fire innrømmet straffskyld i overgrepssak

Namsos (NTB): Tre av de fire ungdommene som er tiltalt for seksuelle overgrep mot ei tolv år gammel jente i Namsos høsten 2011, innrømmet helt eller delvis straffskyld da rettssaken startet mandag.

Ungdommene, som er av utenlandsk opprinnelse, var henholdsvis 15, 16, 17 og 18 år da overgrepene skal ha skjedd i Namsos i løpet av høsten 2011. Ifølge tiltalen møtte de den da tolv år gamle jenta minst tre ganger, og de skal ha forgrepet seg på henne sammen.

Ifølge Namdalsavisa erkjenner én av de tiltalte de faktiske forhold, men ikke straffskyld. En annen sier seg delvis skyldig, men har reservasjoner mot gjerningsbeskrivelsen. En tredje gutt erkjenner straffskyld mens den fjerde erkjenner det vesentligste i tiltalen, men kun delvis straffskyld.

Ett av overgrepene skjedde ifølge tiltalen på området til en barneskole. Tre av ungdommene skal ha hatt samleie med jenta i skolens inngangsparti og i et huskestativ.

Den nest eldste av ungdommene er også tiltalt for forsøk på samleie med ei annen jente, som var 13 år. Også denne hendelsen skal ha skjedd på et lokalt skoleområde. Den tiltalte skal ha vært alene om å forgripe seg på jenta, men erkjente ikke straffskyld for dette.

Det er satt av ei uke til saken i Namdal tingrett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.