RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av fire nordmenn sier nei til EU

Oslo (NTB): 74,7 prosent av norske velgere sier nei til norsk medlemskap i EU. Bare 15,2 prosent vil at Norge skal bli medlem i EU.

Nei-siden beholder dermed det rekordsterke flertallet i befolkningen de har hatt siden årsskiftet, viser aprilmålingen fra Sentio, utført for Klassekampen og Nationen.

En ny trend er at EU-motstanden nå også favner svært bredt. EU-motstanden har tradisjonelt vært sterkest i lavinntektsgrupper, i distriktene og blant kvinner. Men nå er 71 prosent av de som tjener over en million i året, motstandere av norsk EU-medlemskap.

Nei-vinden blåser også sterkt i Frp. I januar sa 79 prosent av Frp-velgerne nei til EU. Nå sier hele 90 prosent nei. Det gjør at Frp er blant de sterkeste nei-partiene, på linje med Kristelig Folkeparti, der 91 prosent sier nei, og Rødt, der 89 prosent sier nei. I Senterpartiet sier alle de spurte nei til EU.

EU er mest populært hos Venstres velgere, der 34 prosent sier ja, fulgt av Høyre med 26 prosent og Sosialistisk Venstreparti med 22 prosent ja.

Geografisk er Oslo minst EU-kritisk, med 24 prosent ja og 67 prosent nei. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere