RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av fire pleie- og omsorgsansatte jobber deltid

Oslo (NTB): I halvparten av landets kommuner jobber tre av fire pleie- og omsorgsansatte deltid, ifølge en rapport fra stiftelsen Fafo. KS vil ha fortgang i arbeidet med å innføre flere heltidsstillinger.

Rapporten «Hvordan kan kommunene tilby flere heltidsstillinger» er utarbeidet av Fafo-forsker Leif E. Moland og Ketil Bråthen for kommunenes arbeidsgiverforening KS.

- Kommunesektoren er den eneste sektoren i Norge der flertallet jobber deltid, sier administrerende direktør Sigrun Vågeng i KS til Dagens Næringsliv.

Store kommuner som Oslo og Bærum har forholdsvis lav andel deltid, noe som bidrar til å trekke gjennomsnittet ned. I halvparten av kommunene er deltidsandelen høyere enn 75 prosent. I Aremark i Østfold er deltidsandelen over 90 prosent.

Ifølge rapporten skyldes den høye deltidsandelen en 25 år gammel praksis som går ut på at ansatte ikke skal jobbe oftere enn hver tredje helg.

Administrerende direktør Sigrun Vågeng i KS vil ha fortgang i arbeidet med å finne løsninger. Hun har invitert Fagforbundet og Norsk Sykepleierforbund til møte etter at årets tariffoppgjør er over. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere