RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av fire sier ja til vindmøller på land

Oslo (NTB): En ny undersøkelser viser at tre av fire nordmenn er positive til utbygging av vindmøller på land.

Kun 2 prosent av de spurte i undersøkelsen, som TNS Gallup legger fram fredag, sier at de har et svært negativt inntrykk av vindkraft på land, skriver Dagsavisen.

Undersøkelsen er gjort på oppdrag av det statlige foretaket Enova, som skal fremme miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon i Norge. Enovas sjef for vindkraft, Espen Borgir Christophersen, sier de mest positive reaksjonene kommer fra kommuner som har bygd ut vindkraft.

- Innbyggere i områder hvor det planlegges vindkraft har lavere aksept for slik utbygging. I kommunene som har bygget ut vindmølleparker øker aksepten fordi man ser ringvirkningene blant annet i form av flere arbeidsplasser, sier Christophersen til Dagsavisen.

Mange sier også at synet av vindmøllene gir en god følelse fordi de blir et symbol på ren energi, legger han til.

I år produseres kun om lag 1,1 TWh, noe som tilsvarer én til to prosent av det norske kraftbehovet. Den totale norske kraftproduksjonen er på om lag 120 terrawattimer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere