RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av fire vil ha strengere grensekontroll

Den norsk-russiske grensestasjonen Storskog i Øst-Finnmark. Mange asylsøkere har brukt sykler for å ta seg fram til grensen.
Den norsk-russiske grensestasjonen Storskog i Øst-Finnmark. Mange asylsøkere har brukt sykler for å ta seg fram til grensen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Tre av fire norske velgere vil innføre midlertidig grensekontroll mot Sverige og Danmark. Statsminister Erna Solberg (H) mener mange har misforstått effekten av slik kontroll.

Hennes egne velgere er blant dem som ivrer sterkest for å skjerpe kontrollen på grensen til våre skandinaviske naboland. 83 prosent av Høyres velgere vil ha midlertidig kontroll, mens hele 93 prosent av dem som stemmer på regjeringspartner Frp vil stramme inn. For befolkningen sett under ett er tallet 74 prosent, viser en meningsmåling InFact har gjort for VG.

Rødt og SV er de eneste partiene hvor det er flertall blant velgerne mot innføring av midlertidig kontroll.

Statsminister Erna Solberg (H) sier det er bra at mange land innfører grensekontroll, fordi man da vet hvem som kommer og får registrert dem.

– Det er en feiloppfatning der ute at om hvis vi innfører grensekontroll, så vil ikke folk få komme inn, sier Solberg og viser til grensen mot Russland.

– Der er det full grensekontroll, likevel kommer det mange asylsøkere.

Hun sier også at det siden september har vært mer kontroll enn vanlig ved grensene, særlig mot Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere