RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av ti kritisk til kronprinsparets skolevalg

Kronprinsfamilien har kost seg på sitt feriested på Dvergsøya utenfor Kristiansand i sommerferien. Fra venstre: Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Aleksandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby.
Kronprinsfamilien har kost seg på sitt feriested på Dvergsøya utenfor Kristiansand i sommerferien. Fra venstre: Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Aleksandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Tre av ti nordmenn er kritiske til at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit sender barna sine på private skoler.

Men paret nyter likevel stor tillit blant folket.

I en undersøkelse Norstat har utført på oppdrag fra NRK svarer over 60 prosent av de spurte at de har stor eller svært stor tillit til kronprinsparet, mens 9 prosent oppgir at de har liten tillit.

Les også: Kronprinsparet forstår reaksjonene på skolevalg

Samtidig oppgir 30 prosent at de finner det negativt at prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus går på private skoler. 41 prosent er likegyldige til valget kronprinsparet har gjort, mens 25 prosent mener det er positivt.

Undersøkelsen ble gjort i uke 32 og utvalget besto av 1.000 personer. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere