RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre barn får svineinfluensa-erstatning

Oslo (NTB): Tre barn får erstatning etter at de utviklet narkolepsi som følge av vaksinen mot svineinfluensa.

Etter en grundig vurdering av om pandemrixvaksinen kan være årsak til narkolepsitilstanden, har Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) gitt barna medhold, melder NRK. De tre barna er i alderen 8 til 15 år.

Erfaringer både fra Norge, Sverige og Finland viser at svineinfluensavaksinen kan føre til den nevrologiske tilstanden som blant annet karakteriseres av plutselige og ukontrollerbare søvnanfall.

- Vi har kommet fram til at det er sannsynlig at de tre barna fikk narkolepsi som følge av vaksinen, opplyser direktør Rolf Gunnar Jørstad i NPE.

Dette er første gang noen får medhold i at narkolepsi direkte kan knyttes til svineinfluensavaksinen. Nå starter arbeidet med å avklare hvor store erstatningssummer hver av de tre familiene skal få.

- Når vi snakker om disse barna, er det grunn til å tro at dette er en sykdom de dessverre må leve videre med. Vi må følge det enkelte barnets utvikling konkret, men dersom plagene blir varige og omfattende snakker vi om betydelige erstatningsbeløp, på i alle fall 1 million kroner, og kanskje mer, sier Jørstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere