RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre barn pågrepet for angrep på palestinere

Jerusalem (NTB-AFP-Reuters): Israelsk politi har pågrepet tre jødiske gutter i alderen 12 til 13 år, mistenkt for et bensinbombeangrep som såret seks palestinere på Vestbredden tidligere i august.

- De mistenkes for å ha tilknytning til hendelsen for to uker siden, da en molotovcocktail ble kastet på en palestinsk drosje, sier polititalsmann Micky Rosenfeld til nyhetsbyrået AFP.

Angrepet skjedde i bosetningen Bat Ayin i Betlehem-området på den okkuperte Vestbredden 16. august. De tre pågrepne kommer alle fra Bat Ayin, ifølge Rosenfeld. Guttene skal fremstilles for varetektsfengsling søndag.

Både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs utenriksdepartement fordømte angrepet. En familie på fire, en sjåfør og en person til var på vei fra landsbyen Nahalin til en dagligvarebutikk da drosjen ble rammet av bomben. Bilen var i likhet med de fleste palestinske drosjer lysegul.

Faren i familien satt fastklemt i bilen da den trillet rundt og havnet i en grøft etter angrepet. Han fikk brannskader i ansiktet og på kroppen. De andre familiemedlemmene, blant dem to barn, ble lettere såret.

Ifølge palestinske og israelske menneskerettsaktivister blir bosettere på Vestbredden sjelden straffeforfulgt i saker hvor palestinere har blitt utsatt for vold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere