RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre basehoppere har mistet livet i Sveits

Søndag mistet en 35 år gammel sveitsisk kvinne livet i nærheten av Lauterbrunnen sørøst for Bern. Som det fremgår av bildet er det nok av muligheter for basehoppere i dette dalføret.
Søndag mistet en 35 år gammel sveitsisk kvinne livet i nærheten av Lauterbrunnen sørøst for Bern. Som det fremgår av bildet er det nok av muligheter for basehoppere i dette dalføret. Foto: Nick Gray (Wikimedia Commons/illustrasjonsbilde)
Sist oppdatert:
På få dager har tre basehoppere omkommet idet de har hoppet fra fjelltopper i Sveits.

Søndag mistet en 35 år gammel sveitsisk kvinne livet i nærheten av Lauterbrunnen sørøst for Bern. Fallskjermen hennes åpnet seg som planlagt, men av ukjente grunner traff hun fjellveggen, og hun ble funnet livløs på bakken under.

Lørdag omkom to menn fra henholdsvis New Zealand og Frankrike i Lütschental idet de hoppet fra et helikopter med «vingedrakter», noe som gjør det mulig for ekstremsportutøvere å gli nedover mot bakken.

Begge mennene traff ifølge politiet en fjellvegg. En tredje mann ble hardt skadd.

Både Lauterbrunnen og Lütschental ligger i et fjellområde i kantonen Bern som lenge har vært populært blant basehoppere.

I fjor omkom åtte hoppere i den sveitsiske delen av Alpene. Ytterligere én person mistet livet i februar, ifølge det sveitsiske nyhetsbyrået SDA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere