RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre bedrifter fikk hederpris

Sist oppdatert:
Norsk Designråds hederspris gikk i år til de tre bedriftene som har samarbeidet om møbelgruppen "Hal".

For første gang gikk Norsk Designråds Hedersprisen for God Design til tre bedrifter.

I det som kalles et unikt samarbeid har Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, den veletablerte møbelprodusenten L.K. Hjelle og unge møbeldesignere i designkollektivet norway says utviklet møbelgruppen "Hal" og møbelstoffet "Odal".

Hedersprisen for God Design er en av Norges fremste designpriser. Den deles ut til både bedrift og designer for et spesifikt produkt. Det er Norsk Designråd som hvert år gir ut prisen, i forbindelse med Designdagen.

- Møbelgruppen er kåret til det beste designproduktet blant mottakerne av Merket for God Design. Disse bedrifter har alle utmerket seg innen norsk design, sier Jan R. Stavik, administrerende direktør i Norsk Designråd i en melding.

Det var fem nominerte produkter til Hedersprisen: Valdres Rakfisk sin grafiske design og pakningsemballasje, skrivebordslampen "Arketto" fra Luxo, tilbehørsserien "Figgjo Spir" fra Figgjo, spisestolen "Stokke Date" fra Stokke Gruppen og vinneren, møbelgruppen Hal.

"Møbelgruppen Hal med det spesialdesignede møbelstoffet Odal er en modig og fremtidsrettet satsing innen norsk møbelindustri", skriver juryen i sin begrunnelse.

- Både stolen og sofaen har sterk identitet. De er nøytrale og frekke på samme tid. Stoffet, som er tofarget, er spesielt vellykket fordi kontrastfargen fremhever stoffets tredimensjonalitet, og gir full effekt av mønsteret. Kombinasjonen av røffhet i overflaten og mønsterets sobre, grafiske uttrykk viser høy kvalitet, sier juryleder Oscar Kipperberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere