RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre cruiseskip arrestert

Sist oppdatert:
Den franske industrigruppen Alstom har gått til det skritt å ta tre cruiseskip tilhørende Festival Cruises i arrest som følge av manglende oppgjør fra rederiet
I tillegg til å ta arrest i skipene har Alstom ifølge TradeWinds sagt at de terminere charteravtalene på de tre cruiseskipene Mistral, European Vision og Europens Stars. Den franske gruppen er nå i ferd med å forsøke å immobilisere skipene.

Bakgrunnen for at Alstom nå tar arrest i skipene er at Festival ikke skal ha gjort opp for seg i henhold til leiekontrakten på skipene, som er finansiert av Alstom og storbanken Credit Agricole.

De tre selskapene har vært i samtaler for å løse situasjonen, men disse brøt sammen på søndag.

En talsmann for Festival sa til Tradewinds mandag ettermiddag at rederiet var sikre på at de skulle finne en løsning i løpet av de kommende timene, og at det ikke skulle skape problemer for passasjerene som har bestilt cruise fremover.

Alstom har fått store finansielle problemer på grunn av finansieringen av de tre skipene. Gruppen er blant annet 100 prosent garantist for finansieringen av Mistral. Skipene er bygget i årene 1999 til 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere