Gå til sidens hovedinnhold

Tre delstater vil la lesbiske og homofile gifte seg

Baltimore (NTB-Reuters-AFP): Velgerne i tre amerikanske delstater har stemt ja til å la lesbiske og homofile gifte seg, viser prognoser. Slike ekteskap er sterkt omstridte i USA.

Da 93 prosent av stemmene etter tirsdagens folkeavstemning i delstaten Maryland var talt opp onsdag, så det ut til at 52 prosent hadde stemt ja og 48 prosent nei. I Maine var tallene 54 mot 46 prosent og i delstaten Washington 52 mot 48 prosent, meldte fjernsynskanalen CNN.

Adgangen til ekteskap mellom mennesker av samme kjønn er ikke nedfelt i USAs sentrale lovverk. Men før tirsdagens folkeavstemninger var slik adgang innført i Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York og hovedstadsregionen District of Columbia.

- Dette er kolossalt, vi har i sannhet skrevet historie, sier Brian Ellner som leder pressgruppen for homofiles adgang til ekteskap The Four.

- Dette sender et viktig budskap til høyesterett i Washington, mener han.

USAs øverste domstol vil ventelig om kort tid ta opp spørsmålet om hvorvidt lover som begrenser retten til ekteskap til par av ulikt kjønn, er i strid med den amerikanske grunnloven. Hele 31 delstater har fortsatt forbud mot ekteskap mellom homofile og lesbiske. (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser