Brannvesenet i USAs hovedstad er fredag ute og advarer for mer kraftig tordenvær.

– Hvis du kan høre torden, er du innenfor rekkevidde av lynet. Søk dekning hjemme, i en stor bygning eller i et kjøretøy med tak, er ett av rådene de deler.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Et annet er at man for all del ikke skal søke dekning under et tre:

– Det er ingen steder utendørs som er sikre under et tordenvær, lyder et annet av sikkerhetsrådene.

Brannvesenet ber også folk som har søkt tilflukt under tordenvær om å vente minst 30 minutter etter siste tordenskrall før de går utendørs igjen.

Fredag morgen ble det bekreftet at to mennesker mistet livet og at tilstanden er kritisk for to andre som ble truffet av lyn i Lafayette Square vis-a-vis Det hvite hus i Washington D.C. torsdag.

De to som døde var James og Donna Mueller, 76 og 75 år gamle. Ekteparet bor i Janesville i Wisconson og var på sightseeing i Washington D.C. da ulykken skjedde, melder amerikanske medier. Dagen etter ble tallet til oppjustert til tre, da en 29 år gammel mann mistet livet.

Det var et kraftig tordenvær som passerte over Washington torsdag kveld. Joe Bidens administrasjon «sørger over det tragiske tapet av menneskeliv», ifølge talsperson Karine Jean-Pierre i Det hvite hus.

– Vi ber for dem som fortsatt kjemper for livet, sier hun ifølge NTB.

– Det er stor sannsynlighet for mer kraftig tordenvær i dag. I lys av tragedien i Lafayette Park ber vi deg være aktsom og følge disse sikkerhetsrådene, skriver brannvesenet på Twitter.

Også værtjenesten til avisa Washington Post advarer og sier mer uvær ventes i regionen senere fredag. I tillegg til kraftig regn, er det fare for lyn og kraftig vind.

– Når du hører torden, gå innendørs, er rådet også fra Washington Post og Capital Weather Gang.