RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre firedeler av britene vil ha mindre innvandring

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): Over tre firedeler av britene vil at innvandringen til landet skal reduseres, viser en ny meningsmåling.

77 prosent sier de vil ha en reduksjon, mens hele 56 prosent sier de vil ha en kraftig reduksjon i antall innvandrere, ikke bare en mindre reduksjon.

Innvandring er blitt et sentralt tema i Storbritannia i oppkjøringen til parlamentsvalget i 2015, der det ventes at økt støtte til det innvandringsfiendtlige og EU-fiendtlige partiet UKIP skal skade statsminister David Camerons konservative parti.

Temaet har de siste dagene fått økt aktualitet i forbindelse med at restriksjonene på bulgareres og rumeneres rett til å arbeide i Storbritannia ble opphevet ved nyttår.

Mange briter frykter en bølge av innvandrere fra de to fattige østeuropeiske landene, og Camerons konservative har forsøkt å få til nye restriksjoner.

Meningsmålinger har lenge vist at konservative velgere i økende grad vender seg til UKIP fordi de er enig i partiets planer om å melde Storbritannia ut av EU og drastisk skjære ned på innvandringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere