RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre ganger Tre hurra!

Sist oppdatert:
Tele-duopolets dager kan være talte. Alle mobilbrukere bør prise seg lykkelig over at vi har klarte å friste en utenlandsk aktør inn i markedet.

Tildelingen av UMTS-lisenser i Norge er en skandale. At Telenor og NetCom fikk hver sin, er bra. Men at man klarte å gi bort de to andre uten å sikre seg garantier for at nettene faktisk ville bli bygget, er amatørmessig.

Inntil tirsdag kunne norske forbrukere risikert å bli tynet av duopolets i mange år fremover. Vi har sett så mange tilfeller på åpenbart prissamarbeid mellom Telenor og NetCom at det var all grunn til å frykte dyre tjenester og treg utbygning.

Så kommer altså Hi3G Access Norge AS som en reddende engel. Ikke mindre enn 62 millioner kroner har de lagt på bordet for å være med i UMTS-kampen. Det spesielt hyggelige med Tre er at de ofte tilbyr billige tellerskritt sfor å komme inn i markedet.

Faktisk tror vi at Telenor har godt av konkurransen. Det hindrer at man får sovne inn som gamle Televerket og våkne opp til en ny dramatisk omstilling. Med gode konkurrenter må man være på alerten hele tiden.

Hvor hadde mobilkundene vært uten NetCom som utfordrer?

Og hvor langt ville bredbåndsutbyggingen kommet uten NextGenTel?

Det er i hvert fall svært lite som tyder på en ekspressutbygging av mobilt bredbånd (UMTS) hvis Telenor og NetCom hadde fått bestemme tempoet helt alene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere