RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre helnorske ulvekull

Foto: Per Løchen / SCANPIX
Stortingets bestandsmål om tre årlige ulvekull i helnorske revir innenfor ulvesonen er nådd for første gang.

For første gang er det dokumentert tre nye ulvekull i helnorske revirer innenfor yngleområdet for ulv.

– Sporing på snø i romjulen har avdekket at ulvekullet, som ble født i Linnekleppen-reviret i Østfold i 2010, lever i en helnorsk ulveflokk. Det er dermed født minst tre helnorske ulvekull i 2010, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata til rovdata.no.

Tidligere i 2010 ble det påvist nye ulvekull i revirene Kynna og Slettås i Hedmark, også disse innenfor det etablerte yngleområdet for ulv.

Stortingets bestandsmål fra 2004 om tre årlige ulvekull i helnorske revir innenfor ulvesonen er derfor nådd for første gang.

Sporingene i romjulen viser at det lever en flokk på minst fire ulver vest for Haldenvassdraget i Østfold. Denne består av minst en revirmarkerende voksen ulv og valper. I tillegg lever ett nyetablert og revirmarkerende par øst for Haldenvassdraget, med spor på begge sider av riksgrensen.

– Det var tidligere i vinter uklart om dette ulveparet i øst var foreldreparet i Linnekleppen. Flokken ville i så fall måtte regnes som norsk-svensk, siden paret ble sporet på begge sider av riksgrensen. Nå viser det seg at dette ulveparet er nyetablert. Linnekleppen-reviret er dermed helnorsk, sier Kjørstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere