Gå til sidens hovedinnhold

Tre helnorske ulvekull

Stortingets bestandsmål om tre årlige ulvekull i helnorske revir innenfor ulvesonen er nådd for første gang.

For første gang er det dokumentert tre nye ulvekull i helnorske revirer innenfor yngleområdet for ulv.

– Sporing på snø i romjulen har avdekket at ulvekullet, som ble født i Linnekleppen-reviret i Østfold i 2010, lever i en helnorsk ulveflokk. Det er dermed født minst tre helnorske ulvekull i 2010, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata til rovdata.no.

Tidligere i 2010 ble det påvist nye ulvekull i revirene Kynna og Slettås i Hedmark, også disse innenfor det etablerte yngleområdet for ulv.

Stortingets bestandsmål fra 2004 om tre årlige ulvekull i helnorske revir innenfor ulvesonen er derfor nådd for første gang.

Sporingene i romjulen viser at det lever en flokk på minst fire ulver vest for Haldenvassdraget i Østfold. Denne består av minst en revirmarkerende voksen ulv og valper. I tillegg lever ett nyetablert og revirmarkerende par øst for Haldenvassdraget, med spor på begge sider av riksgrensen.

– Det var tidligere i vinter uklart om dette ulveparet i øst var foreldreparet i Linnekleppen. Flokken ville i så fall måtte regnes som norsk-svensk, siden paret ble sporet på begge sider av riksgrensen. Nå viser det seg at dette ulveparet er nyetablert. Linnekleppen-reviret er dermed helnorsk, sier Kjørstad.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto