RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre historier fra Grünerløkka

Sist oppdatert:
Møt en muslim med dårlig samvittighet, en far som kjempet for sin narkomane datter, men tapte, og en intellektuell kvinne som mediterer seg til fred med Gud midt i en urban virkelighet.

I dette Søndagsåpent møter vi innehaver av Sultan matbutikk på Grünerløkka, Hasan Gunay, som har suksess med butikken, men dårlig samvittighet på hjemmebane. Han ser nesten ikke ungene sine siden han jobber fra 0600 til 2100 hver dag. Han har også dårlig samvittighet for bønnene han ikke får bedt. Han vil så gjerne være en god muslim.

Kjempet for datteren
Rett over veien driver Bjørn Lange et trykkeri på 30. året. Han og faren drev firmaet sammen og selv om faren er død, påstår han at han hører ham i lokalene og at han setter fingeravtrykk på platene.

Bjørn store livskamp er kampen for datteren som døde i overdose. Hver kveld lette han etter datteren sin. Han betalte henne ut av haienes klør og gav henne aldri opp.

Urban og troende
Sølvi Helmersen Aalbu er ettbarnsmor, har syv års høyskoleutdannelse bak seg og leter etter jobb. Hun kan gå i tøfler til Sultan og bruker eksotiske ingredienser derfra når hun tilbereder badsturøkte lammelår fra hjemgården utenfor Oppdal.

Hun har hatt en lang reise i tro, og landet trygt i tro på en Gud som holder alt oppe og presenterte seg gjennom Jesus. Hun mediterer fast i Paulus kirke. En stille meditasjon der det ikke gis føring på hva det skal mediteres over.

På TV 2 søndag 16. mai 2004 kl. 17.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere