*Nettavisen* Nyheter.

Tre hjelpearbeidere drept i Pakistan

Karachi (NTB-AFP): Tre hjelpearbeidere ble skutt og drept mandag mens de jobbet med poliovaksinering i Karachi i Pakistan.

To ganger ble det løsnet skudd mot hjelpearbeiderne som deltok i poliovaksinering på en vaksinestasjon i nabolaget Qayyumabad. Angrepene ble utført av bevæpnede personer på motorsykler, opplyser politiet i Karachi.

Drapene skjer bare dager etter at Verdens helseorganisasjon (WHO) advarte om at byen Peshawar i Pakistan har blitt verdens «største lager» av polioviruset. Pakistan er et av tre land i verden der polio fortsatt er endemisk. Tall fra WHO viser at 91 personer i Pakistan var smittet av sykdommen i 2013, mens tallet lå på 58 i 2012.

Forsøkene på å få utslettet sykdommen har blitt forsøkt hindret gjennom flere dødelige angrep mot vaksinasjonslag de siste årene. Militante grupper tror nemlig vaksinasjonsprogrammene er et dekke for spionasje og at vaksinene fører til sterilitet.

Den pågående vaksinasjonskampanjen i hovedstaden har blitt foreløpig stoppet etter mandagens angrep. I tillegg til de tre drepte, ble to mennesker skadd mandag, ifølge politiet.

I forrige uke feiret nabolandet India at det er tre år siden de hadde siste tilfelle av sykdommen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.