Tre hyttebranner på en kveld

Foto: Ole-Andreas Pedersen (Avisa Nordland)

Med et par timers mellomrom tok det til å brenne i tre hytter nord for Bodø sentrum.

16.05.10 10:26

Bodø (AVISA NORDLAND): Det var klokka 01.45 Salten politidistrikt fikk melding om at ei hytte sto i full fyr ved Løpsmarka på nordsiden av Bodø sentrum.

Da Avisa Nordland kom til stedet like etter klokka 02.00 var brannvesenet, politiet og ambulanse allerede godt i gang med arbeidet på branntomta.

- Hytta var overtent da vi kom til stedet, det er ikke noen personskader, og slukkingsarbeidet har gått greit, forteller innsatsleder May-Wenche Hansen ved Salten politidistrikt til an.no.

Ytterligere to branner
Etter at Salten Brann hadde begynt å få kontroll med brannen ved Løpsmark, kom det imidlertid nok en brannmelding inn til brannvesenet og politiet.

- Klokka 03.12 fikk vi også melding om en brann i ei hytte ved Skivika. Det er altså snakk om to hyttebranner i løpet av veldig kort tid, bekrefter operasjonsleder Jan Lekang ved Salten politidistrikt overfor an.no.

Da Avisa Nordland rykket ut til Norsia for andre gang i løpet av natta var det likevel ikke vanskelig å avsløre at det var snakk om to hyttebranner i terrenget overfor Skivik havn - altså til sammen tre branner i løpet av et par timer.

Trolig påsatt
Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt sier at tre branner på så kort tid på et så lite område gjør det nærliggende å tro at brannene er påsatt.

- Vi har gjort søk med politihund i området. Alle spor leder til veien før de forsvinner. Det kan tyde på at noen har tent på hyttene, og stukket av med bil, men det er mange mulige scenarier, sier Nilsson.

Politiet har vitneobservasjoner fra brannen ved Løpsmark som startet 01.45, men for de to hyttebrannene i Skivika har politiet fortsatt ikke fått vitnebeskrivelser av hendelsene.

- Dersom noen har sett noe, er vi selvsagt veldig interessert i å komme i kontakt med dem, sier Ivar Bo Nilsson.

Gunstige værforhold
Værforholdene natt til søndag spilte på lag med brannmannskapene.

- Det er potensielt veldig stor fare for spredning i området - det er mye bebyggelse spesielt i området rundt de to brannene i Skivika. Heldigvis har vindretningen vært gunstig for brannslukkingen.

Det er temmelig nøyaktig ei uke siden an.no kunne melde at ei annen gammel hytte like i nærheten sto i brann. I tillegg til de to hyttene som har stått i lys lue ved Løpsmarka den siste uka, er det flere hytter i området som bærer preg av ikke å være i bruk.

Les artikkelen og se bildeserie fra brannene i Avisa Nordland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.