Gå til sidens hovedinnhold

Tre i varetekt for ran på Ruseløkka

De tre personene som er tatt for ran på Ruseløkka skole, sitter fortsatt i varetekt.

Vika: Etter påskudd om hasjkjøp ble ofrene lurt inn i skolegården på Ruseløkka for deretter å bli ranet og banket opp. Gjerningsmennene som senere ble tatt sitter i varetekt og venter på at etterforskerne skal gjøre seg ferdig med sitt arbeid i saken.

Foreløpig har en av de arresterte innrømmet forholdene, mens de to andre innrømmer å ha vært til stede på gjerningsstedet i de aktuelle tidsrommene, sier avdelingssjef på etterforskning ved Sentrum politistasjon, Janne Stømner.


Robbet leilighetene

I løpet av fjorten dager i april ble to lignende forhold anmeldt til Sentrum politistasjon. Etter etterforskning klarte politiet å ta det de mener er mennene bak ugjerningene.

De tre som sitter fengslet, er henholdsvis en iraner, en pakistaner og en somalier. Alle personene er tidligere kjenninger av politiet og har lignende kriminell virksomhet registrert hos oss, sier Stømner. En fjerdemann er også arrestert i forbindelse med episoden, men han er sluppet ut av varetekt. Personen skal etter sigende ha kjørt bilen som fraktet ranerne fra åstedet. Det er funnet tyvegods i bilen som knytter denne mannen til forholdet.

Vi klarte å spore opp ranerne etter at de brukte mobiltelefoner de hadde stjålet fra ofrene. I bilen som fjerdemann disponerte fant politiet dessuten en pc som tilhørte et av ofrene, sier avdelingssjefen. Da ranene fant sted tok ikke bare gjerningsmennene verdisakene ofrene hadde på seg, men de tvang dem også til å ta ut penger i minibanken før de tok kortene deres. I tillegg tok de nøklene deres, og mens noen av dem ventet med de uheldige hasjkjøperne, dro de andre hjem og robbet leiligheten. I det ene tilfellet robbet de leiligheten til foreldrene til offeret, siden han hadde disse nøklene på seg.

De har vært svært grove og voldelige i utførelsen, sier Stømner.


Flyttet hjem

De to guttene som ble utsatt for ranerne er født er begge i tjueårene. En av dem hadde nettopp flyttet til Oslo.

Han forklarte at han hadde bodd i byen i en måned, men valgte å flytte hjem til Mo i Rana etter den skremmende opplevelsen på Ruseløkka, sier Stømner. Hun forklarer at gjerningsmennene har planlagt ranene gjennom avtaler om og invitasjon til dopkjøp på Ruseløkka, men at ungdommene isteden ble slått og ranet.

Etter at disse opplysningene kom for dagen kan vi med sikkerhet si at handlingen var planlagt, noe som ikke er til fordel for gjerningsmennene i retten, sier Stømner. Nå vil etterforskerne gjøre seg ferdig med etterforskningen, eventuelt forlenge varetekten for de tre ranerne, før neste trinn er tiltale og så rettssak.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler