*Nettavisen* Nyheter.

Tre innlagt på sykehus etter å ha spist fluesopp

 

INNLAGT: Tre personer er innlagt på sykehus etter å ha fått i seg hvit fluesopp. Foto: Wikimedia Commons

Tre personer ble tidligere i år innlagt på intensivavdelingen på Akershus Universitetssykehus etter å ha fått i seg hvit fluesopp.

Ifølge Willy Aasebø, avdelingsleder på nyremedisinsk avdeling på Ahus, ble de tre syke etter å ha spist av samme måltid. Nå advarer overlegen folk mot å spise sopp de er usikre på.

– Den hvite fluesoppen som det finnes mye av i Norge, ligner veldig på en delikatessesopp som finnes i Østen. Folk som kommer inn til oss, har ofte tatt feil mellom disse soppene, forteller Aasebø til NRK.

Hvit fluesopp kan forveksles med hvite sjampinjonger. Giften angriper lever og nyrer, og symptomer på forgiftning merkes ofte først etter ett til to døgn.

– Personer som får i seg hvit fluesopp, kan få magesmerter og begynne å kaste opp. Forgiftningen kan føre til leversvikt. Det kan i verste fall være dødelig, sier Aasebø.

Roger Andersen, som leder Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, råder folk til å bruke appen « Digital soppkontroll ». Der kan du ta bilde av sopp du finner. En soppkontrollør vurderer bildene og forteller om soppen er spiselig eller ikke.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag