RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre kandidater gjenstår i kopternes pavevalg

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-AFP): To biskoper og en munk står igjen som kandidater i det koptiske pavevalget i Egypt. Et barn med bind for øynene avgjør hvem av dem som blir kopternes nye overhode.

Kopterne i Egypt, Midtøstens største religiøse minoritet, startet prosessen med å velge pave Shenouda IIIs etterfølger. Shenouda døde i mars etter å ha ledet den koptiske kirken i fire tiår.

Fem kandidater stilte i valget, deriblant to biskoper og tre munker. Et råd av kirkeledere, nåværende og tidligere koptiske tjenestemenn, folkevalgte, lokale representanter og journalister avga stemme i valget.

Mandag kveld ble det klart at den 54 år gamle biskopen Rafael, den 60 år gamle biskopen Tawdros og den 70 år gamle munken Rafael Afamena går videre til den avgjørende runden.

De tre kandidatene vil få navnet sitt skrevet på en lapp. Lappene vil så bli lagt i en eske på alteret i Markuskatedralen i Kairo, og den 4. november vil et barn bli ført opp til alteret med bind for øynene for å trekke en av lappene.

Mange koptere frykter for fremtiden etter at islamister, blant annet det politiske partiet til Det muslimske brorskap, gjorde det sterkt i valget for et år siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere