RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre kjøp og to salg

Sist oppdatert:
Stig Myrseth i Orion Analyse har plukket ut tre kjøpsanbefalinger og to dumpekandidater, som vil bli presentert på Aksjonærforeningens Stor-Aksjekveld i dag. Her er aksjene
I kveld arrangerer Aksjonærforeningen sin Stor-Aksjekveld.

På programmet er blant annet aksjeanbefaling fra Orion Analyse, som ofte har truffet godt med sine aksjetips, spesielt på små og mellomstore selskaper.

Orion Analyse vil i kveld anbefale kjøp av tre aksjer: Jinhui, Tandberg Data og Technor.

To aksjer vil bli anbefalt solgt: Frontline og Apptix.

- Vår første kjøpskandidat er Jinhui Shipping, som er børsens eneste bulkrederi, skriver Orion i en rapport til sine kunder.

- Oppgangsmarkedet innen bulkshipping er sterkere enn vi noensinne har sett, og som følge av fulle skipsverft og sterk vekst i Kina forventer vi godt opprettholdte rater i flere år fremover, heter det, men Orion legger til at risikoen i Jinhui er knyttet til at ledelsen har dårlig historikk når det gjelder å skape verdier.

Orion regner med at Tandberg Data vil få sitt første overskudd i år etter fem år med underskudd.

- Vi blir ikke overrasket om salgsveksten tar seg opp i kvartalene fremover, og i så fall vil vi bli vitne til en eksplosiv vekst i resultatet. På våre 2004-estimater handles Tandberg Data til en P/E på 11, og da har vi kun lagt til grunn en salgsvekst på 5 prosent, skriver Orion, som her peker på risikoen som ligger i at markedet for datalagring preges av intens konkurranse og prispress.

Når det gjelder Technor, som leverer gnistfritt elektrisk utstyr til offshore, raffinerier og maritim gasstransport, pekes det på at salget øker når investeringene tar seg opp i energisektoren.

- Fremover forventer vi den attraktive miksturen av økende salg og stigende marginer, og dette vil gi en eksplosiv resultatvekst de nærmeste årene. Med en 2004-P/E på 11 og Price/Sales-faktor på 0,3 finner vi denne potensielle vekstmaskinen attraktivt priset, heter det, før man her trekker frem lav likviditet i aksjen som risikofaktor.

Orion vil presentere to dumpekandidater i kveld. Den første er Frontline.

- Det er ingen rabatt på underliggende flåteverdier slik det alltid skal være i rederier. Videre vil dagens høye tankrater ikke holde seg over lang tid. Årsaken er at stor kontrahering vil bringe mange nye skip inn i markedet. Utsiktene til betydelig lavere rater i kvartalene fremover understøttes av både forward-ratene og 1-års timecharter-rater, heter det fra Orion.

Den andre salgskandidaten er IT-selskapet Apptix.

- Omsetningen var på skarve 9 millioner kroner etter seks måneder. Til sammenligning er kapitaliseringen på 700 mill kr. Dette gjør at selskapet har den høyeste Price/Sales-faktoren i vårt univers. Videre går Apptix med tap, og disse har blitt dekket opp gjennom en aksjeemisjon tidligere i år. Etter vår mening er alle gode nyheter inndiskontert i aksjekursen og multiplisert opp. Dette er et tilfelle av internettprising tre år etter, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere