RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre knivskadd ved verft på Sunnmøre

Sist oppdatert:
Ble knivstukket under en slåsskamp i Gursken i Sande kommune i Møre og Romsdal lørdag kveld.

I alt tre menn kom til skade under knivstikkingen, som skjedde i en brakkerigg ved Myklebust verft i Gursken i Sande lørdag kveld. Sunnmøre politidistrikt varslet ved 19.40-tiden om at tre personer var påført flere knivstikk og at en mistenkt person var blitt tatt hånd om.

Måtte stabiliseres
Like etter klokka 20.30 opplyste politiet om at to av de tre var påført så alvorlige skader at de ble forsøkt stabilisert på stedet før de kunne fraktes vekk i ambulansehelikopter. Den tredje ble kjørt av gårde med vanlig ambulanse.

– To er fløyet til Ålesund sykehus med alvorlige skader, mens den tredje er kjørt til sykehus i Volda med noe mindre alvorlige skader. Jeg kjenner ikke til den detaljerte skadetilstanden for de tre etter at de ankom sykehuset, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy til NTB ved 22.20-tiden lørdag kveld.

Mannen som først var mistenkt ble lørdag kveld siktet for knivstikkingen og er i politiets arrest i Ålesund.

– Stort åsted
– Alle de skadde og den pågrepne er utenlandske arbeidere, opplyste operasjonsleder Trygve Ødegård til NTB tidligere lørdag kveld.

Politiets etterforskere startet umiddelbart teknisk og taktisk informasjonsinnhenting etter å ha fått kontroll på åstedet. Verken de skadde eller siktede ble forsøkt avhørt lørdag kveld. Det var utfordringer med å skaffe tolk og en beslutning om at det ble vurdert som viktigere å sikre tekniske spor på åstedet.

– Det er relativt stort åsted på en brakkerigg med mange hybler. Det er flere vitner som politiet må snakke med, og vi har så langt konsentrert oss om dette, sier Tjønnøy.

Ingen kommentar
Hva som var foranledningen til dramatikken var lørdag kveld ikke kjent. Eieren av verftet, Kleven Maritime, var lørdag kveld kjent med hendelsen, men kunne ikke si noe om sammenhengen.

– Vi har ingen kommentar foreløpig, ut over at dette er en politisak, sier kommunikasjonssjef Ellen Kvalsund i Kleven Maritime til NTB lørdag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere