Gå til sidens hovedinnhold

Tre kontrollører knivstukket på trikken

Politiet har nå pågrepet to gjerningspersoner.

SOLLI PLASS (Nettavisen): - Det var tre billettkontrollører som ble knivstukket, sier innsatsleder Hilde Grøtterud ved Oslo politidistrikt.

De tre ble knivstukket på 13-trikken ved Solli plass i Oslo ved 10.30-tiden torsdag formiddag.

- Vi fikk melding klokken 10.33 om at det var en mann som hadde angrepet en billettkontrollør på en trikk på Solli plass, sier operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Det var melding om full slåssing på trikken, sier Krokan.

Billettkontrollørene slapp fra hendelsen med lettere skader og ble skrevet ut av sykehus torsdag ettermiddag.

- Vi er i ferd med å avhøre dem nå, så foreløpig vet vi ikke noe om bakgrunn eller hendelsesforløp, sier leder ved Krimvakta i Oslo, Lennart Kyrdalen, til NTB.

Var du på trikken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 916 23 060.

To personer pågrepet
Politiet pågrep en mann på stedet, men lette etter ytterligere en gjerningsperson. Den andre personen ble pågrepet da han selv meldte seg for politiet torsdag ettermiddag.

- Vi var på stedet kort tid etterpå, og pågrep en mann klokken 10.36, forteller Krokan.

På Twitter skrev politiet at de lette etter en mann som er cirka 190 høy, kraftig, iført arbeidsklær, ryggsekk, støvler, mørk vindjakke. Mannen løp retning Bygdøy allé.

- Vi søker etter sistemann, og håper vitneopplysninger skal gi oss mer å gå på, sa Steinar Hausvik ved operasjonssentralen til Nettavisen.

Politiet sier de foreløpig ikke kjenner til motivet for knivstikkingen.

- Mistenkte nr 2 er pågrepet. Møtte selv på vakta i sentrum. Politiet takker for alle gode tips som publikum har gitt saken, melder politiet like etter klokken 13.

De to pågrepne er henholdsvis 46 og 37 år. Begge skal være av cubansk opprinnelse og kjent for politiet fra tidligere forhold, melder NTB

– Vi vet ikke om en eller begge har stått for knivstikkingen, så konkret hvem som har gjort hva vet vi ikke ennå. Men vi vil etter hvert få vitner inn til avhør, sier krimvaktleder Per Olav Utgård, ifølge NTB.

Politiet sjekker nå bakgrunnen til de pågrepne, og kan foreløpig ikke si om dette er personer de har hatt befatning med tidligere. De to er siktet for legemsbeskadigelse.

- Ikke livstruende
De skadde skal ikke være livstruende skadd.

- Per nå er det meldt om tre som er skadd. Det skal ikke være livstruende skader, sier Krokan.

En av de skadde er kjørt til Ullevål sykehus, og de to anddre ble først kjørt til legevakten i Oslo - og deretter til Akershus universitetssykehus (Ahus).

Den ene av de skadde skal ha blitt knivstukket i låret.

- Vi jobber nå på stedet, og avhører vitner, sier han.

- Ordinær billettkontroll
Oslo Sporveier opplyser at det var en vanlig billettkontroll da knivstikkingen fant sted.

- Det var en helt ordinær billettkontroll på trikk nummer 13 mot Jar, da tre av våre ansatte ble knivstukket, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Oslo-trikken i Ruter til NTB.

Ruter bekrefter også at det er billettkontrollører som er angrepet.

- Jeg kan bare bekrefte at vi har den samme informasjonen som vi har om at kontrollører er angrepet, sier Gro T. Andersen i Ruters informasjonsavdeling til Nettavisen.

- Ambulanser på stedet
- Solli plass, 3 personer knivstukket, ikke livstruende skadd, ambulanse og politiet fortsatt på stedet, opplyste politiet i Oslo på Twitter like etter hendelsen.

Politi og flere ambulanser rykket ut til stedet.

- Tre politibiler og to ambulanser er på plass, fortalte en taxisjåfør fra Oslo taxi til Nettavisen.

- Det er på trikken mot vest fra sentrum mot Frognerparken hvor hendelsen skjedde, sa han - som fortalte om tett trafikk på stedet og bilene blir omdirigert.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut