Gå til sidens hovedinnhold

Tre kvinner holdt fanget i London

London (NTB): Tre kvinner er reddet ut fra et hus i London der de har vært holdt fanget i lang tid, en dem angivelig i 30 år, opplyser politiet til britiske medier. En mann og en kvinne, begge 67 år gamle, er arrestert i saken.

De frigitte er en malaysisk 69-åring, en irsk 57-åring og en britisk 30-åring, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider torsdag. Alle tre er brakt i sikkerhet, men de er sterkt traumatiserte, opplyser politiet.

Politiet ble i oktober kontaktet av en frivillig organisasjon som ble oppringt av en kvinne som sa at hun var blitt holdt som fange i over 30 år. Politiet har satt i gang en omfattende etterforskning for å komme til bunns i saken.

Ifølge London-avisen Daily Telegraph og BBC var det organisasjonen Freedom Charity som ble oppringt av kvinnen. Freedom Charity, som gir råd og støtte til ofre for tvangsekteskap og annen såkalt æreskriminalitet, gikk videre til politiet i saken.

Politiets etterforskning førte dem til huset i Sør-London der de to 67-åringene bodde. Etterforskeren Kevin Hyland sier at Freedom Charity fortjener all mulig ros for sin innsats, og lover fortsatt samarbeid med organisasjonen om støttetiltak for ofrene. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene