*Nettavisen* Nyheter.

Tre løslatt etter brann på asylmottak

Våler (NTB): De tre asylsøkerne som i helgen ble pågrepet etter brannen på Haslemoen transittmottak i Våler i Hedmark, ble tirsdag løslatt.

20.03.12 17:42

En av blokkene på mottaket ble totalskadd i den kraftige brannen lørdag, men ingen mennesker ble skadd. 108 asylsøkere bodde i bygningen.

Søndag ble tre av beboerne pågrepet og siktet for grovt skadeverk. De tre avviser å ha startet brannen, og politiet mangler bevis for videre fengsling, opplyser politiadvokat Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt til NRK.

- De sier de var til stede på Haslemoen på branntidspunktet, men at de ikke har vært i nærheten av rommet der brannen startet, sier han.

Siktelsen mot de tre personene opprettholdes. Politiet mener brannen startet i tredje etasje i et oppholdsrom. Kripos startet tirsdag ettermiddag tekniske undersøkelser på branntomta. Politiet er fortsatt sikre på at brannen er påsatt.

- På grunn av mye vann i lokalene har de tekniske undersøkelsene vært vanskelige, og vi vet ennå ikke hva som ble brukt for å starte brannen, sier politiadvokaten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.