Tre måneders fengsel for sex med 12-åring

Mannen i 20-årene må inn til soning.

11.11.10 14:48

En mann i 20-årene er dømt for seksuell omgang med jente på 12 år, melder Bygdeposten.

Moingen har ifølge dommen i perioden fra sommeren 2007 til mai 2009 ved flere anledninger hatt seksuell omgang med jenta som var 12 år da de første gang hadde samleie.

Tiltalte er også dømt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, da han i perioden mai 2009 til desember 2009 ved gjentatte anledninger har hatt samleie med den samme jenta.

I retten forklarte jenta at hun hadde vært svært forelsket i den nå dømte mannen, og at hun hadde levd på en rosa sky i den perioden forholdet varte.

Jenta uttalte i retten at de begge i den periode forholdet varte ønsket seksuell omgang og at begge tok initiativ til dette.

Erkjente straffskyld
Tiltalte erkjente seg i retten delvis skyldig etter tiltalen, og mente fornærmedes forklaring stemte langt på vei han egnen opplevelse av det som har skjedd mellom ham selv og den fornærmede jenta.

Den dømte hevdet i retten at han ikke hadde hatt seksuell omgang før i juni 2008, når jenta var 13-år. Men retten festet lit til jentas forklaring om at de første gang hadde seksuell omgang da hun var 12 år.

I dommen kan en lese at retten finner at sterke allmennpreventive forhold taler for at det reageres strengt i de forhold som saken gjelder.

I straffeskjerpende retning la også retten vekt på at forholdet har pågått over lang tid og har hatt et omfattende innhold.

I formidlende retning mente retten at det er at det er avgitt en fullstendig tilståelse. Retten mente også det er et viktig moment at det har vært et gjensidig kjærlighetsforhold mellom den fornærmede og den dømte.

Ingen utnyttelse
Retten tok i domsavsigelsen også hensyn til at det ikke har skjedd noen utnyttelse av den fornærmede jenta.

Tiltalte ble av Eiker, Modum og Sigdal tingrett i går idømt lovens minstestraff på fengsel i to år og en måned.

Av straffen gjøres ett år og ti måneder til betinget fengsel med en prøvetid på to år. Moingen må altså sone kun tre måneder i fengsel.

Les flere saker i Bygdeposten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag