Gå til sidens hovedinnhold

- Tre maskerte menn kom mot meg med store maskingevær

Gørill (38) fikk panikk under ransøvelse.

Tirsdag morgen hadde politiet en ransøvelse i Nokas i Tromsø sentrum, men for noen av vitnene som ble involvert framsto øvelsen som svært virkelig, skriver Nordlys.

- Tre svartkledde og maskerte menn hoppet ut av en bil og kom mot meg med svære maskingevær, forteller Gørill Harila (38) som var et av vitnene.

- Jeg holdt på å dø, legger hun til.

Hollywood-film
Harila kom ut av parkeringshuset under Nokas og var på vei til jobb da hun tråkket rett inn i den tilsynelatende dramatiske episoden.

- Mennene med finlandshetter kom mot meg og ropte og skrek. Det var veldig skremmende og jeg fikk skikkelig hjertebank, forteller hun før hun fortsetter:

- Jeg var sikkert ikke alene om å få panikk. Det minte mye om en scene fra en Hollywood-film, sier hun til Nordlys.

Harila hoppet til siden og løp vekk langs veggen. Da hun observerte politiet og at de forholdt seg rolig, skjønte hun at det var en øvelse.

Forståelse for øvelsen
Til tross for at hun opplevde episoden som skremmende har hun forståelse for øvelsen.

- Jeg skjønner at det er nødvendig å øve på denne type situasjoner, og at det er utfordrende å få informert alle vitnene på stedet.

Hos Nokas i Tromsø ønsker de ikke å kommentere saken, men bekrefter at de har hatt en øvelse.

- Jeg kan bekrefte at vi i samarbeid med politet har hatt en øvelse i Tromsø i dag, sier avdelingsleder for verditransport i Nord-Norge, Trond Lien.

Les flere saker i Nordlys.

Kommentarer til denne saken