*Nettavisen* Nyheter.

Tre menn fryktes omkommet på sjøen i Agder

- Vi er i gang med å starte opp søk til sjøs, sier politiet.

14.02.14 10:23

Lindesnes/Oslo (NTB-Elin B. Øvrebø): Søkene etter de tre mennene, som er savnet på sjøen ved Lindesnes, vil fortsette fredag. Da vil det bli søkt etter antatt omkomne personer.

Stabssjef ved Agder politidistrikt, Bård Austad, opplyser at det vil bli gjort nye søk etter de tre savnede, men fredag morgen er ikke detaljene for letingen klare.

– Det vil bli nye søk, men foreløpig har vi ikke kommet fram til detaljene om hvor og hvordan. Jeg har pratet mye med Hovedredningssentralen, Kystvakten og redningsskøytene for å samle inntrykk om hva som har skjedd og hva som bør gjøres, sier han til NTB.

Fortsatt uvær

– Vi er i gang med å starte opp søk til sjøs, og det vil bli strandsøk i løpet av dagen. Vinden har løyet noe, men det blåser fremdeles friskt og ifølge værmeldingen skal det blåse opp. I slike vind- og strømforhold kan vi ikke gå ut med dykkere eller videobåt, legger stabssjefen til.

Det er imidlertid klart at hovedredningssentralen (HRS) ikke vil ha annet enn en rådgivende rolle i søkene og at det ikke vil bli satt inn helikopter i letearbeidet.

Letingen etter de to fiskerne, et brødrepar i 60-årene, ble satt i gang onsdag kveld. Brødrene dro ut i en liten tråler på rundt 15 meter, for å fiske reker mellom Lindesnes og Farsund onsdag morgen. Over 80 frivillige fra Røde Kors, Sivilforsvaret og privatpersoner bidro i søket torsdag.

Fredag melder Fædrelandsvennen at lokale fiskere, som kjenner brødrene, vil bistå politiet i søket etter reketråleren ved bruk av ekkolodd.

Lite håp

Torsdag ettermiddag falt også en 23 år gammel mann på sjøen like i nærheten for hvor det ble søkt etter de to savnede fiskerne. Det blåste nordvestlig vind i området da ulykken skjedde.Et Sea King-helikopter lette etter mannen med varmesøkende kamera uten hell.

Stabssjef Austad forteller at begge sakene nå er over i en ny fase og at det skal søkes etter antatt omkomne personer.

– Det er små håp å finne dem i live nå. Men fordi vi har noen holdepunkter for hvor de forsvant, ønsker vi å holde trykket oppe. Når det gjelder 23-åringen vil det bli mest aktuelt med overflatesøk. Det er masse øyer i området, sier han.

Det er opprettet kriseteam for pårørende i Lindesnes kommune. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.