Tre menn i retten, tiltalt for grov vold i Oslo

Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tre menn mellom 20 og 33 år må møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha sparket, slått og trampet på en jevnaldrende mann slik at han ble alvorlig hjerneskadd.

18.02.19 11:06

Ifølge tiltalen fant voldshendelsen sted ved Rathkes plass på Grünerløkka natt til lørdag 16. juli i 2016.

De tre tiltalte skal ha slått, sparket og trampet på mannen en rekke ganger i hodet og på kroppen. Deler av volden skal dessuten ha skjedd etter at han hadde mistet bevisstheten og var ute av stand til å forsvare seg.

Mannen ble påført blødning mellom hodeskallen og hjernen, midtlinjeforskyvning av hjernen og bevissthetstap. Han ble operert ved Oslo universitetssykehus samme dag, og lå i kunstig koma i nær en måned.

Ifølge tiltalen er han påført en alvorlig hjerneskade som følge av volden han ble utsatt for. Han lider av betydelig funksjonsnedsettelse, derunder synsforstyrrelser, motoriske skader i form av lammelser og spastisitet, nedsatte kognitive funksjoner og en «skademedisinsk invaliditet på 100 prosent».

De tre mennene som er tiltalt for grov kroppsskade eller medvirkning til grov kroppsskade som følge av episoden, er i dag henholdsvis 33, 21 og 20 år gamle. Ifølge TV 2 er alle tre i familie, og samtlige nekter straffskyld.

Rettssaken mot de tre starter tirsdag i Oslo tingrett. Det er satt av sju dager til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.