RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre menn siktet i mulig voldtektssak på Nordfjordeid


Overgrepet skal ha skjedd under Malakoff-festivalen i helgen.
Overgrepet skal ha skjedd under Malakoff-festivalen i helgen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tre menn under 20 år er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Siktelsen kan bli utvidet til gruppevoldtekt.

Den fornærmede jenta er mellom 14 og 15 år. Seksuell omgang med barn under 16 år har en strafferamme på inntil seks år, men den nåværende siktelsen er foreløpig.

Politiet i Sogn og Fjordane utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

– Dersom siktelsen blir utvidet til seksuell omgang begått av flere i fellesskap, vil strafferammen være inntil 15 år i fengsel, sier politiadvokat Erling Melvær til Dagbladet.

Bosatt i området

Politiet mottok den fornærmede jentas anmeldelse av en voldtekt søndag formiddag. Hendelsen skjedde natt til lørdag og blir satt i sammenheng med Malakoff-festivalen på Nordfjordeid som var i helga. De tre siktede deltok på festivalen, ifølge Firda

De tre som er siktet i den mulige voldtektssaken, ble pågrepet søndag kveld. NTB får opplyst at alle de tre mennene er bosatt i regionen Nordfjord. Ifølge Fjordabladet har den mindreårige jenta tilknytning til Nordfjordeid, men bor et annet sted i landet.

Politiet har hittil vært svært tilbakeholdne med informasjon i saken. Det er uklart hvilke bevis som gjorde at de siktede ble pågrepet.

Én løslatt

Alle de tre siktede satt i arresten natt til mandag, før én av mennene ble sluppet løs, ifølge NRK.

– Vi ser ikke faren for tap av bevis som særlig overhengende, derfor ser vi ikke grunn til å holde på ham, opplyser politiadvokat Melvær til NRK.

Advokat Elisabeth Elliott, forsvareren til en av de tre tenåringene, sier klienten hennes har det tøft.

– Han tar det tungt. Det er en alvorlig sak. Men utover det ønsker jeg på nåværende tidspunkt ikke å kommentere verken siktelsen eller avhøret, sier hun til NRK.

Vurderer varetektsfengsling

Spørsmålet om varetektsfengsling blir vurdert etter at alle avhørene er gjennomført. De to som fortsatt er arrestert, har begge fått oppnevnt forsvarere, opplyser politiet i pressemeldingen.

– På nåværende tidspunkt frigis det ingen opplysninger om hvordan de siktede stiller seg til siktelsen, eller andre opplysninger som er fremkommet gjennom etterforskningen, slås det fast i pressemeldingen.

Politiet jobbet mandag på stedet hvor den mulige voldtekten skal ha skjedd. To områder var avsperret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere