Tre mindreårige gutter filmet gjengvoldtekt i Østfold

Tre mindreårige gutter fra Østfold er tiltalt for gjengvoldtekt av en jevnaldrende jente. Overgrepet ble filmet av guttene.

10.09.14 15:07

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i forbindelse med en fest i Moss. To av guttene er tiltalt for voldtekt, mens tredjemann er tiltalt for å ha filmet det anmeldte overgrepet, melder NRK.

En av guttene, som var 15 år da dette skjedde, skal ha forgrepet seg seksuelt på jenta. En to år eldre gutt skal ha vært med på å voldta jenta ved hjelp av gjenstander.

Ifølge tiltalen skal den unge jenta ha vært ute av stand til å motsette seg handlingen.

- Det er en tiltale for gjengvoldtekt, og det er en kjempealvorlig handling, sier statsadvokat Irlin Irgens.

- Ikke forstått alvoret
Advokat Anja Karin Hellander representerer en av de tiltalte, og sier til VG at hennes klient er svært lei seg for det som har skjedd.

- Min klient benekter ikke å ha medvirket til det som har skjedd, og han er veldig lei seg. Han har ikke tenkt på konsekvensene av dette. Dette er snakk om en ungdom på fest som har drukket mye og ikke forstått alvoret av det han har gjort, sier hun.

Til NRK sier hun at hennes klient er så ung at han muligens kan falle inn under bestemmelsen for ungdomsstraff, i stedet for fengselsstraff.

Statsadvokaten sier ungdomsstraff er et moment som må veies opp mot alvoret i saken.

- Vi skal vurdere straffepåstand når vi kommer så langt. Ungdomsstraff er en helt ny straff for ungdommer og barn under 18 år. Det kan bli en vurdering, men det må veies opp mot alvoret. Det som har skjedd her, er en svært alvorlig handling, sier hun.

Skyldspørsmål uavklart
Advokat Christian Gustavsen representerer en av de andre guttene, og sier skyldspørsmålet foreløpig er ubesvart

- Det er for tidlig å avklare spørsmålet om straffskyld nå. Det vil være et spørsmål jeg må avklare med min klient nærmere rettssaken, sier Gustavsen.

Den siste forsvarsadvokaten ønsker ikke å gi noen kommentar. Det gjør heller ikke jentas bistandsadvokat.

Det er satt av tre dager til saken i Moss tingrett i november. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.