RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre moteikoner - tre stiler

(SIDE2): Har du lyst til å fornye garderoben, men vet ikke helt hvilken stil du skal gå etter? Side2 har plukket ut tre moteikoner med tre forskjellige stiler som du kan la deg inspirere av!

(SIDE2): Både Sienna Miller, Agyness Deyn og Kate Moss er kjente moteikoner som representerer 70-talls, 80-talls og den moderne stilen. Her er noen av de viktigste detaljene ved hver stil:

70-tallet
Hippie, blonder, lær og smykker i folklorestilen er hot blandt stjernene som representerer 70-tallsstilen akkurat nå.
Du kan gjerne mikse slengbukser eller lange skjørt med høyhælte sko og stølver. Hvis du er ute etter 70-talls stilen må du gå veien til de blomstrete detaljene og flagrende klesplaggene, og finne frem vintageklærne.

Sienna Miller var en av de første stjernene som gjorde nettopp dette. Deretter fulgte stjerner som Mischa Barton og Olsen-tvillingene.

Sienna har også laget sin egen kleskolleksjon som er tydelig inspirert av 70- tallet, der finner du alt fra store slengbukser til søte blomstrete topper og lange kjeder.

Les mer:Sienna er årets stilikon

80- tallet
80-tallsstilen representerte sterke farger; rosa, lyseblå og mintgrønn. Her ble det ikke spart på noe, 80-tallet viste store skulderputer, digre øredobber, hullete jeans og leggvarmere. Jentene gikk rundt med kreppa hår i grorudpalme og rosa lipgloss. Guttene på sin side satte sitt preg på 80-tallet med hockeysveisen.

Agyness Deyn er selve oppskriften på 80- tallsstilen, med fargerike klær, den berømte olajakka, smykker, converse og hatter. Det finnes ikke grenser for hva denne jenta finner på å kle seg i.

Les mer:Supermodellenes nye stilikon

Den moderne stilen
På 2000- tallet fikk stilen et retro-aktig preg, og det ble en større stilblanding. Hvis du er ut etter en moderne stil bør du gå etter elegante kroppsnære plagg, som er feminine. Rysjer, folder, belter og rosa er stikkord for denne perioden, samt roligere farger som brunt, sort og rødt.

Kate Moss er stor tilhenger av den moderne stilen og blir som oftest observert i kroppsnære bukser og shortser, i sort og grått. Hun har også lansert en egen kolleksjon hos TopShop som representerer hennes egne moderne stil.

Les mer:Moss på topp igjen

Les mer om mote her:

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere